Tervetuloa Keski-Suomen kokoomusnaisten sivuille!

Maailman onnellisin maa6.4.2021 09:00


Useissa tiedotusvälineissä (mm. Helsingin Sanomat 20.3.2021) esitellyn maailman onnellisuusraportin mukaan Suomi on todettu jo neljättä kertaa peräkkäin maailman onnellisimmaksi maaksi. Raportissa selvitettiin 95 valtion kansalaisten onnellisuutta vuonna 2020. Pohjoismaat sijoittuivat kärkisijoille ja häntäpäähän epävakaat ja köyhät maat, kuten Zimbabwe.

Vastaajia tutkimuksessa oli noin tuhat asukasta jokaisesta maasta ja siinä huomioitiin erilaisia onnellisuuteen vaikuttajia tekijöitä kuten bruttokansantuote, korruptio, ihmisten sosiaaliset tukiverkostot, terveys, anteliaisuus ja vapaus tehdä valintoja.

Oikeastaan kaikki edellä mainitut asiat tuntuvat meistä suomalaisista itsestään selviltä. Emme välttämättä huomaa jokapäiväisessä elämässämme, kuinka hyvin Suomi on rakentunut valtiona, joka saa kansalaisensa tuntemaan turvallisuutta ja elämän jatkuvuutta.

Tavallinen 18 vuotta täyttänyt kuntalainen pystyy vaikuttamaan oman kuntansa päätöksiin ja valintoihin kesäkuussa järjestettävien kuntavaalien kautta. Koronapandemian takia tapahtunut vaalien siirtäminen varmistanee vaaliturvallisuuuden ja mahdollisimman korkean äänestysasteen.

Sinä päätät näissä vaaleissa kummalla puolen sydän on...

 

Maija Karikoski-Kokki


Kirjoitusta on viimeksi muokattu: 7.4.2021 19:09

RSS